суботу, 30 травня 2015 р.

Здорове харчування

 RSS
На нашому кулінарному сайті ви знайдете все, що вас цікавить стосовно здорового харчування. Корисні статті про те, як вибрати якісні продукти без ГМО, як харчуватися, аби були здоровими мозок, очі, нирки та інші органи. Також тут ви дізнаєтеся про органічні та екологічні продукти, а ще знайдете кулінарні рецепти страв, корисних для здоров’я.
gorih7.jpeg

Горіхи: користь горіхів та види

Хто з нас не любить посмакувати горішками? Тим паче, що вони, окрім чудового смаку, мають ще й багато корисних речовин, а з їх розмаїття у кожного є свій улюблений вид горіхів.
04/09/2013
Читати
Як правильно провести розвантажувальні дні

Як правильно провести розвантажувальні дні

Правильне харчування – одна з основ здорового способу життя. Однак далеко не всім вдається дотримуватися збалансованої дієти, відмовляючись від солодощів, смаженої свинини і ковбас.  А що говорити про багатоденні дієти, для яких потрібна вражаюча сила волі. Для тих людей, які піклуються про своє здоров’я, однак не можуть заставити себе сидіти на виснажливих дієтах, є ще один спосіб очистити організм та позбутися зайвих кілограм – регулярно проводити розвантажувальні дні.
07/08/2013
Читати
zyby

Харчування для здоров’я зубів

Кожен мріє мати гарну посмішку. А її запорука – здорові білі зуби. Щоби мати “голлівудську посмішку” не достатньо лише чистити зуби щодня зубною пастою. Піклуватися про ротову порожнину потрібно комплексно. І важливу роль тут грає здорове харчування.
01/08/2013
Читати
pitanie

Харчування для здоров’я нирок

Нирки – дуже важливий орган людини. Вони відповідають за нормальне сечовиділення та виводять з організму шкідливі речовини. Здоров’я цього органу вкрай важливе. І щоб підтримувати їх, так би мовити, в “робочому” стані, потрібно притримуватися певних правил – наприклад, берегти нирки від холоду.
01/08/2013
Читати
dieta

Харчування для нервів

Стреси, перевтома, напруження – все це погано впливає на нашу нервову систему та негативно позначається на нашому організмі.
Щоб вберегти свою нервову систему, потрібно не лише частіше відпочивати та розслаблятися, а й правильно харчуватися! Ми розкажемо вам про корисне та правильне харчування для нервів.
18/07/2013
Читати
pravilnoe_pitanie_letom

Як харчуватися влітку

Літо – чудова можливість схуднути та збагатити організм вітамінами. Щоб зберегти своє здоров’я і краще почуватись у спеку, потрібно знати, як харчуватися влітку.
04/07/2013
Читати
drobnoe pitanie

Дробне харчування

Спочатку система дробного харчування була придумана лікарями з метою сприяння лікуванню гастриту, виразки шлунка та інших захворювань травного тракту, а також у заходах профілактики. Сьогодні ця система харчування застосовується і при боротьбі із зайвою вагою.
21/06/2013
Читати
fridge with food

10 продуктів, які завжди повинні бути у холодильнику

Щоб завжди залишатися красивими і здоровими, ми повинні вживати корисні продукти кожного дня. Перед тим як в черговий раз загрузити свій холодильник харчами, ознайомтеся зі списком корисних продуктів на кожен день– вони допоможуть  вам залишитись стрункими і здоровими.
14/06/2013
Читати
sbalansirovannoe-pitanie

Збалансоване харчування

Ті, хто притримується здорового зарчування та ведуть здоровий спосіб життя, напевно, знають про збалансоване харчування. Ця система не має серйозних обмежень, вам не доведеться відмовлятися від усіх улюблених продуктів та виснажувати себе дієтою.
07/06/2013
Читати
Корисні продукти

Корисні продукти для здорового харчування. Частина 2

06/06/2013
Читати
Корисні продукти для здорового харчування

Корисні продукти для здорового харчування. Частина 1

У наш час – час дієт і ГМО, час вегетаріанства і фастфудів – дуже важко не розгубитися під купою порад щодо здорового харчування, і знайти серед них дійсно корисні. Спробуймо скласти список корисних продуктів для здорового харчування, які зможуть не лише ідеально «вписатися» у вашу дієту, але і зменшать ризик багатьох захворювань.
06/06/2013
Читати
Корисні звички для здорового травлення

Корисні звички для здорового травлення

Практично кожна людина час від часу відчуває дискомфорт від порушення травлення. Це може бути розлад шлунку, здуття живота, нудота. Фахівці вважають, що основний вплив на здоров’я шлунково-кишкового тракту мають шкідливі звички у харчуванні. Отож, дізнаймося про корисні звички для здорового травлення.
06/06/2013
Читати
Переїдання

Переїдання – шкідлива звичка у харчуванні

У кожного з нас є свої шкідливі звички у харчуванні, які часто пов’язані з постійним голодом, а в результаті – з переїданням. Тому, спробуймо розібратися в причинах виникнення різних типів голоду, можливо це допоможе нам з легкістю зробити правильний вибір на користьздорового харчування.
05/06/2013
Читати
Органічне молоко

Органічне молоко

 Молочні продукти – важлива частина раціону здорового харчування людини. Яке молоко ви п’єте? За даними численних досліджень, коров’яче молоко зі звичайних ферм містить антибіотики, сліди пестицидів, а також гормони, які отримує корова. В Україні тепер доступне органічне молоко – орагнічний продукт, корисний для здоров ‘ я. Цікаво, а що ж їдять корови, які дають таке смачне та корисне  молоко? Отож:
04/06/2013
Читати
Органічні продукти – користь для здоров'я

Органічні продукти – користь для здоров’я

Для багатьох європейців здоровий спосіб життя вже давно став нормою. І здорове харчування є його невід’ємною частиною. У першу чергу під здоровим харчуванням прийнято розуміти натуральні продукти, або як їх називають у всьому світі, органічні продукти. Зараз на Заході дуже популярні спеціальні супермаркети, які продають такі продукти, а також різні ресторани і кафе, що пропонують своїм відвідувачам здорову їжу. Останнім часом тема здорового способу життя і здорового харчування стали актуальними і в Україні. На ринку з’являється все більше і більше органічних продуктів. Однак для більшості українців цей напрямок у сфері здорового харчування є ще досить новим. Не всі знають про користь органічних продуктів для нашого здоров’я.
04/06/2013
Читати
Корисні продукти для мозку

Корисні продукти для мозку

Наш мозок – найважливіший орган. Адже він відповідає за правильне функціонування всіх органів і систем організму. Аби наш мозок добре працював, варто знати, як правильно харчуватися! Існують корисні продукти для мозку, які покращують його діяльність. Тож давайте дізнаємося, що потрібно з’їсти, аби “увімкнути” мозок!
21/05/2013
Читати
Літні напої. Що пити в спеку?

Літні напої. Що пити в спеку?

Влітку сонечко нещадно припікає, і дуже хочеться пити. Та часом буває так: ніби і втамував спрагу, а за хвилину знову в роті пересохло, та й не освіжає випите. Що ж робити?
20/05/2013
Читати
Каротин – вітамін краси

Каротин – вітамін краси

«Місія»
Бета-каротин (провітамін А) перетворюється в організмі людей та тварин у вітамін А, тому має подібну до ретинолу функцію. Однак, перетворюється тільки частина провітаміну А, а решта каротину несе свою, не менш важливу, місію.
17/05/2013
Читати
Ретинол – вітамін росту

Ретинол – вітамін росту

“Місія”
Вітамін А (інша назва – ретинол) називають вітаміном росту, оскільки без нього організм не може нормально рости і розвиватися. 
14/05/2013
Читати
вітаміни

Полювання на вітаміни

Про те, що вітаміни надзвичайно корисні, всі ми добре знаємо ще з дитинства. “З’їж яблучко, в ньому стільки вітамінів”, – це слова, які ми всі самі неодноразово чули від своїх мам та бабусь, а згодом і самі починаємо повторювати своїм дітям та онукам. Та, найпарадоксальніше, що при цьому мало хто задумується, що ж таке ці загадкові вітаміни, наскільки вони нам потрібні, і з чим, власне, їх їдять?
14/05/2013
Читати
Готуємо напівфабрикати

Домашні напівфабрикати без ГМО

Що приготувати на вечерю? Фарширований перець – це довго, котлети – не хочеться м’ясо молоти, овочеве рагу - поки овочі почистиш і поріжеш, вже і їсти перехочеться. Зі схожими думками, мабуть, стикається кожна з нас. То чому б не полегшити собі життя і не готувати домашні напівфабрикати без ГМО?
 За допомогою заздалегідь приготовлених домашніх напівфабрикатів без ГМО, все, що вам доведеться зробити ввечері, прийшовши з роботи, це дістати з морозильної камери готові страви і розігріти їх або підсмажити. Так ви завжди будете впевненими у тому що споживаєте здорову їжу, приготовану з натуральних продуктів, які не містять ГМО. 
26/04/2013
Читати
Харчування для здоров'я волосся

Харчування для здоров’я волосся

Мати гарне шовковисте волосся – мрія кожної жінки. Звісно, в цьому можуть допомогти різноманітні засоби по догляду – шампуні, маски, бальзами, кондиціонері, ополіскувачі. Але найкраще дбати про своє волосся, так би мовити, з середини. Тобто, правильно харчуватися. Адже деякі продукти, вітаміни та мінерали здатні покращити стан волосся краще, ніж найякісніші шампуні! Харчування для здоров’я волосся має включати в себе певний комплекс вітамінів, достатню кількість білка, корисних жирів, неочищених вуглеводів, мікроелементів, а також амінокислот.
24/04/2013
Читати
Вибір органічних продуктів

Органічні продукти – основа здорового харчування

Захоплення українців швидкою їжею, на щастя, потроху згасає. Адже зараз модно вживати здорову їжу та пити очищену воду. Тому, ми дедалі частіше шукаємо на полицях магазинів органічні продукти харчування. Цікаво, а як визначити якість запропонованого асортименту товарів? І чим відрізняються новомодні органічні продукти від звичайних?

Немає коментарів:

Дописати коментар